Goedkoopste zorgverzekering 2024

JE HEBT NOG:

Dag
Uur
Minuut
Seconde

De goedkoopste zorgverzekering 2024 vinden? Via deze site en onze uitgebreide en vernieuwde zorgvergelijker is dat geen probleem! Want hoe vindt u de goedkoopste zorgverzekering voor 2024? Door hieronder een zorgverzekering uit de top 5 goedkoopste zorgverzekeringen (met of zonder eigen risico) te kiezen. Of ga vergelijken via onze vergelijkingsmodule waarbij u op basis van uw wensen altijd de goedkoopste bovenaan ziet staan! Op deze pagina vindt u de goedkoopste basisverzekering o.b.v. eigen risico, type polis, met aanvullende verzekering en voor studenten!

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2024?

Dus wat is de goedkoopste zorgverzekering voor 2024? De goedkoopste zorgverzekering 2024 met maximaal eigen risico en GoedeZorg-score van 9,5 is Menzis Basis Voordelig met een premie van 122,75 euro per maand en een eigen risico van 885 euro. De goedkoopste zorgverzekering voor 2024 met alleen een verplicht eigen risico biedt FBTO aan met haar natura(online) polis.
Sluit de goedkoopste zorgverzekering direct af of ga zelf uitzoeken en vergelijken op basis van uw wensen via onze zorgvergelijker. U kunt daar de zorgverzekering van Menzis en FBTO vergelijken.  Belangrijk om te weten dat het verstandig is om de zorgverzekering niet alleen op prijs maar ook op keuzevrijheid en polisvoorwaarden te vergelijken.

Bij het zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering voor 2024 is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar een zorgverzekering met een lage premie, maar ook naar uw zorgbehoefte en wensen. Wanneer uw zorgbehoeften in kaart gebracht zijn kunt u gaan vergelijken en bepalen wat de goedkoopste zorgverzekering in uw situatie is. Meestal is dat een budgetpolis of een natura(online)polis.

Met een budgetpolis heeft u meestal maar beperkte keuze in het aantal ziekenhuizen en zorgverleners. Dit heeft te maken met afspraken die zijn gemaakt tussen verzekeraar en zorgverlener.

Met een naturapolis kunt u bij veel Nederlandse ziekenhuizen gewoon terecht. Bij enkele ziekenhuizen geldt een eigen bijdrage. Wilt u vrije zorgkeuze? Kies dan voor een zorgverzekering met een restitutiepolis of combinatiepolis. U betaalt wel meer premie.

Goedkoopste basisverzekering 2024 met max. eigen risico

VerzekeraarPolisPremie per maandMeer informatie
MenzisMenzis Basis Voordelig€122,75Bekijken
VinkVinkBasisverzekering €122,90Bekijken
Univé Zorg Basis Polis€122,95Bekijken
United ConsumersUC Basis Keuze€122,95Bekijken
Zilveren KruisBasis Budget€122,95Bekijken

Bovenstaande  tabel toont een top 5 basisverzekeringen met een hoge prijs/kwaliteit score. Kies direct voor een van deze verzekeraars met ruime vergoedingen door op de knop "bekijken" te klikken. U komt dan op de website van de zorgverzekeraar terecht.

Goedkoopste basisverzekering 2024 met min. eigen risico (385 euro)

VerzekeraarPolisPremie per maandMeer informatie
FBTONatura - Zorgverzekering Basis€131,95Bekijken
VinkVinkCombinatiepolis - Basis€132,90Bekijken
De FrieslandNaturapolis - Zelf Bewust Polis€136,95Bekijken
Zorg en ZekerheidNaturapolis - Zorg Gemak Polis€138,65Bekijken
UnivéNaturapolis - Zorg Select€138,95Bekijken

Bovenstaande  tabel toont een top 5 basisverzekeringen met een hoge prijs/kwaliteit score. Kies direct voor een van deze verzekeraars met ruime vergoedingen door op de knop "bekijken" te klikken. U komt dan op de website van de zorgverzekeraar terecht.

Goedkoopste zorgverzekering per polisvorm

1.Budgetpolis / natura(online)

De goedkoopste zorgverzekering heeft meestal een budgetpolis. Ook wel natura(online) of natura select polis genoemd. De goedkoopste basisverzekering voor 2024 met een natura(online) polis is de FBTO Basisverzekering met een premie van 131,95 euro p/m bij een standaard eigen risico.

2.Combinatiepolis

De goedkoopste zorgverzekering voor 2024 met een combinatiepolis is die van VinkVink met een premie van 132,90 euro per maand. Dat is significant goedkoper dan de overige combinatiepolissen en daarmee een uitstekende prijs/kwaliteit verhouden. U heeft namelijk een ruimere dekking dan een naturapolis terwijl de prijs nauwelijks hoger is.

3.Restitutiepolis

De goedkoopste zorgverzekering voor 2024 met een restitutiepolis is die van Aevitae met een premie van 160,95 euro per maand. Deze polisvorm geen volledig vergoeding bij zowel gecontracteerde als niet gecontracteerde zorgverleners!

Toelichting op polisvormen

Voor de natura (online) polis of budgetpolis betaalt u een lagere zorgpremie dan de combinatiepolis of restitutiepolis. Dat blijkt ook uit de gemiddelde zorgpremie in 2024 die 147,34 euro per maand is, terwijl natura(online) polissen behoorlijk goedkoper zijn en restitutiepolissen gemiddeld veel duurder zijn. Belangrijkste reden voor prijsverschil is de vrije zorgkeuze.

Met een budgetpolis heeft u een beperkte zorgkeuze. Binnen deze polis wordt alleen een vergoeding betaald wanneer u naar één de geselecteerde ziekenhuizen gaat. Bij niet gecontracteerde zorgverleners krijgt u een deel van uw zorgnota vergoed.

Met een naturapolis (natura online) heeft u een ruimere keuze uit ziekenhuizen en andere zorgverleners. Deze iets duurdere polis biedt ruimere vergoedingen. Daarvoor betaalt u een iets hogere premie. Wilt u toch vrije zorgkeuze? Kies dan voor de goedkoopste restitutiepolis of combinatiepolis.

Kortom, bij een restitutiepolis zijn de voorwaarden beter maar de budget- en natura(online) polis zijn veel goedkoper, tot wel 39 euro per maand!

Top 5 goedkoopste zorgverzekering met naturapolis

VerzekeraarPolisPremieMeer informatie
FBTOBasis zorgverzekering€131,95Bekijken
De FrieslandZelf Bewust Polis€136,95Bekijken
United ConsumersUC Bewuste Keuze €138,95Bekijken
UnivéZorg Select €138,95Bekijken
Zilveren KruisZieZo Basis€139,95Bekijken

Bovenstaande tabel toont een top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met een naturapolis. Met een naturapolis heeft u meestal ruime keuze uit zorgverleners en ziekenhuizen. Gaat u toch naar een zorgverleners of ziekenhuis dat geen afspraken heeft gemaakt met de verzekeraar? Dan krijgt u mogelijk minder dan 100% vergoed.

Top 5 goedkoopste zorgverzekering met combinatiepolis

VerzekeraarPolisPremieMeer informatie
VinkVinkBasisverzekering€132,90Bekijken
Anderzorg Basis€141,25Bekijken
HEMABasisverzekering€141,75Bekijken
OHRAZorgverzekering Combinatie€145,60Bekijken
Nationale NederlandenZorg Vrij€147,00Bekijken

Bovenstaande tabel toont een top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met een combinatiepolis. Met een combinatiepolis heeft u meestal ruimere keuze uit zorgverleners en ziekenhuizen. Deze polis is een variant van de naturapolis en de restitutiepolis. Bij deze polis geldt een marktconforme vergoeding voor zorgkosten bij GGD of wijkverpleging terwijl er met een restitutiepolis wel 100% vergoeding geldt. Ook hier is een lagere vergoeding van toepassing wanneer u naar een zorgverleners of ziekenhuis gaat dat geen afspraken heeft gemaakt met de verzekeraar.

Top 3 goedkoopste met restitutiepolis

VerzekeraarPolisPremie Meer info
AevitaeBasisverzekering Restitutie€160,95Bekijken
Menzis Menzis Basis Vrij€161,75Bekijken
a.s.r. a.s.r. Eigen Keuze€170,95Bekijken

Bovenstaande tabel toont een top 3 goedkoopste restitutiepolissen. Met deze basisverzekering heeft u 100% keuzevrijheid d.w.z., dat u altijd 100% vergoed krijgt ongeacht naar welke zorgverleners of ziekenhuis u gaat.

Goedkoopste zorgverzekering met tandartsdekking

Een zorgverzekering met aanvullende tandartsdekking tot 150 euro vergoeding kunt u voor 2024 goedkoop afsluiten bij FBTO, VinkVink en De Friesland.  Wilt u een uitgebreide tandartsdekking? Vergelijk dan via de pagina over tandverzekering op deze website welke verzekeraar de goedkoopste aanvullende dekking biedt. Daar ziet u dan ook de top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met aanvullende tandverzekering. En tips waarop u moet letten.

Goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie

De goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie is een aanvullende verzekering fysiotherapie vanaf 3 behandelingen. Verzekeraars die deze goedkope zorgverzekering met fysiotherapie aanbieden zijn FBTO (135,20 euro), Univé (142,95 euro) en UnitedConsumers(VGZ) (143,15 euro). Wilt u meer behandelingen vergoed krijgen? Dan is het goed op te weten dat bij 6 behandelingen FBTO (139,20 euro) en De Friesland (143,45 euro) de goedkoopste zijn! Als u zich direct bij één van deze verzekeraars wilt verzekeren kies dan deze verzekeraar in één van bovenstaande tabellen. Voor meer uitleg en tips over fysiotherapie verzekeren gaat u naar onze uitgebreide pagina over fysiotherapie.

Hoe vindt u de goedkoopste zorgverzekering 2024?

De goedkoopste zorgverzekering 2024 gaat u vinden door een vergelijking te maken op basis van uw zorgwensen. Nadat u een inventarisatie heeft gemaakt van uw zorgkosten 2023 (en eerder) spreekt u een verwachting uit voor het komende jaar. Of zelfs de komende jaren. Op basis van verwachte zorgkosten en uw zorgbehoeften maakt u een vergelijking. U geeft in onze zorgvergelijker precies aan wat uw dekkingswensen zijn. Bekende aanvullende verzekeringen kunt u apart selecteren. Staat uw vergoeding er niet tussen? Geen probleem. Via een aparte zoekfunctie vindt u elke vergoeding die u maar wenst.

Hoe werkt onze zorgvergelijker precies?

 1. Vul uw geboortedatum in
 2. Vul uw postcode in
 3. Kies geslacht
 4. Geeft aan of uw gezinsleden wilt meeverzekeren
 5. Bepaal hoeveel keuzevrijheid u wilt
 6. Kies uw eigen risico
 7. Kies een aanvullende dekking of zoek een specifieke dekking
 8. Start met vergelijken

U krijgt dan een overzicht van de zorgverzekeringen die het beste aansluiten bij uw wensen. De goedkoopste polis altijd bovenaan. En bij elke verzekeraar kunt u via de knop “meer informatie” polisvoorwaarden, premie opbouw, dekking basis + aanvullend en zorgverleners bij u in de buurt vinden. Zeer compact met alle informatie die u nodig hebt!

Goedkoopste zorgverzekering 2024 voor studenten

De goedkoopste zorgverzekering studenten 2024 is met stipt de FLKS basisverzekering; een zorgverzekering van studenten en vóór studenten! De premie voor de goedkoopste zorgverzekering studenten is 119,45 euro bij een eigen risico van 885 euro. FLKS blikt uit in overzichtelijkheid, duidelijkheid en zeer scherpe premies! Een goed alternatief is de studentenzorgverzekering via Zilveren Kruis.

Ben je student en wil je een goedkope zorgverzekering afsluiten? Ga dan op zoek naar een zorgverzekeraar die zijn best doet om jou als student te belonen.

Veel zorgverzekeraars willen jou graag binnen halen als klant. Want oudere mensen maken relatief meer kosten en hebben een grotere behoefte aan zorg. Kijk dus naar wat de zorgverzekeraar jou qua extra's wil bieden.

Verzekeraars zullen ook de aanvullende pakketten afstemmen op studenten /jongeren. Geen onnodige extra's maar alleen zorg die jij waarschijnlijk gaat gebruiken en die jij wilt verzekeren.

We hebben nog een aantal tips:

 1. Kies voor een internetlabel. Dit zijn prijsvechters die vallen onder een grote concern. Dit betekent wel dat alles online geregeld wordt. Andere kant is dat de premie vaak veel lager is.
 2. Sluit een vrijwillig eigen risico af om te besparen op je zorgverzekering. Tot wel €20,- per maand.
 3. Check of de verzekeraar speciale pakketten of extra's heeft voor studenten. Zo ben alleen voor het echt nodig gedekt.
 4. Check of de verzekeraar met leeftijdskorting werkt. Als je jonger bent dan 30 liggen de premies lager.

 

Hieronder een selectie van goedkope studenten zorgverzekeringen bij verzekeraars die iets (extra's ) te bieden hebben. Succes!

ZorgverzekeringKenmerkStudentenvoordeelPremie p/mMeer informatie
FLKSOverzichtelijk, duidelijk en messcherpe premies. Alles zelf online regelen>Twee basisverzekeringen en één aanvullende
>Aangesloten bij Aevitae waardoor premie laag blijft
>Opgericht door studenten die weten wat er speelt
€119,45Bekijken
Zorg en Zekerheid - Zorg Gemak PolisUitstekende prijs/kwaliteit voor tandarts en fysio>Goed verzekerd in het buitenland
>Korting op sportlidmaatschap
>Declareer en betaal via de app
€122,65Bekijken
United Consumers - UC Bewuste KeuzeStudentenzorgverzekering via VGZ>Alles zelf online regelen
>Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen
€122,95Bekijken
Zilveren Kruis - Basis BudgetMBO Studenten collectief>Tot 25% korting op aanvullende verzekeringen
>Tot 15% korting op de tandarstverzekeringen
>Extra vergoedingen fysiotherapie en leefstijlinterventies
€122,95Bekijken
Zilveren Kruis - Basis BudetStudenten Goed Verzekerd collectief>Tot 15% voordeel op de aanvullende verzekeringen
>Tot 12,5% korting op tandartsverzekering
>Extra vergoedingen brillen lenzen, alternatieve geneeswijzen
€129,95Bekijken

Bovenstaande tabel toont de beste zorgverzekeringen voor studenten. Een aantal verzekeraars geeft interessante voordelen en extra's als je een zorgverzekering bij hen afsluit. Wij noemen de meest interessante zorgverzekeringen in deze tabel waarmee je voor weinig geld echt goed verzekerd bent!

De laagste zorgpremie met verhoogd eigen risico

Wilt u de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie? Dan is het verhogen van het eigen risico de meest gemakkelijke weg. Dit houdt in dat u naast het verplicht eigen risico van 385 euro een vrijwillig eigen risico neemt. Dit kan oplopen tot 500 euro waarmee uw totale eigen risico uitkomt op 885 euro.

U hoeft niet direct voor het maximale eigen risico te kiezen. U kunt het verplicht eigen risico verhogen in stappen van 100 euro. Daar tegenover staat een aantrekkelijke korting op de zorgpremie. Die kan oplopen tot wel 20 euro per maand!

Is het dan verstandig om direct het eigen risico te verhogen? Nee, u maakt daarvoor een weloverwogen keuze. U kunt bijvoorbeeld het eigen risico verhogen als u (in het verleden) weinig zorgkosten maakt en in goede gezondheid verkeert. En u het bedrag van uw eigen risico direct kunt betalen als u zorgkosten maakt.

Dekking van de goedkoopste basisverzekering

Welke polisvorm uw basisverzekering ook heeft, de belangrijkste zorg is altijd standaard meeverzekerd. De inhoud van het basispakket is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Dit bepaalt de overheid. Alle vergoedingen uit het basispakket worden gedekt door de verplichte basisverzekering. Om welk zorg gaat het?

 • Verblijf en behandeling in het ziekenhuis
 • Spoedeisende zorg in Nederland en buitenland
 • De meeste medicijnen op recept
 • Consulten bij de tandarts
 • Psychologische zorg
 • Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Let op dat soms een eigen bijdrage geldt. Dit staat los van het eigen risico. Die eigen bijdrage geldt voor verschillende soorten zorg en betaalt u steeds opnieuw. De eigen bijdrage kunt u voorkomen of beperken door een andere zorgverlener of  voor andere medicijnen te kiezen. De kosten van de eigen bijdrage kunt u verzekeren met een aanvullende verzekering.

Veel gestelde vragen

Goedkoopste zorgverzekering vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering vindt u makkelijk en snel op zorgverzekering-vergelijken.com. Bespaar vele euro's met onze zorgvergelijker. Het werkt makkelijk en snel. U vult uw gegevens en voorkeuren in. U ontvangt een overzicht van zorgverzekeraars gesorteerd op de goedkoopste zorgverzekeraar. U maakt uw keuze en voert uw verdere gegevens in. Het overstappen wordt verder voor u geregeld door uw nieuwe zorgverzekeraar.

Laatste update: 24-12-2023

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]