Beste Zorgverzekering ZZP vergelijken? Een Top 3

Als ZZP´er sta je er alleen voor als het gaat om je gezondheid en financiën. Daarom wil je dat alles goed is geregeld. Want bij ziekte of een ongeval valt het inkomen weg en ben je aangewezen op je AOV of zorgverzekering. Bij ziekte kan een goede zorgverzekering ZZP bijdragen aan het herstel. Bijvoorbeeld als een verzekeraar veel extra´s en ruime vergoedingen biedt.

Wat is een ZZP Zorgverzekering?

Ook voor ZZP´ers is het hebben van een basisverzekering verplicht, zoals dat voor iedere Nederlander geldt. Daarmee ben je als ZZP´er gedekt voor de meest noodzakelijke zorg en dure medische kosten.  Wel ben je als ZZP´er vrij in de keuze van jouw zorgverzekeraar. De beste zorgverzekering ZZP kun je vinden op deze pagina of door uitgebreid te gaan vergelijken via onze vergelijkingsmodule. Een aantal verzekeraars biedt wel ruime vergoedingen en extra diensten voor ZZP´ers.

Is een ziektekostenverzekering ZZP verplicht?

Een ziektekostenverzekering voor ZZP´ers is verplicht. Echter is het niet zo dat je als ZZP´er een speciale zorgverzekering nodig hebt. Je sluit immers de zorgverzekering privé af. En daarin maakt het geen verschil of je ondernemer of werknemer bent. Wel moet je nadenken over de risico´s die je als ZZP´er loopt. Wellicht is extra fysiotherapie slim als je veel lichamelijk arbeid verricht, of vele uren voor de computer zit.

Bij de aanvraag van een zorgverzekering is het niet noodzakelijk om aan te geven dat je ondernemer bent. Als je zorg nodig hebt maakt het niet uit of je ondernemer of werknemer bent. In beide gevallen heb je recht op zorg.

Heb je als ZZP´er een laag inkomen? Bekijk dan de mogelijkheden van een Gemeentepolis. Dit is een speciale zorgverzekering via jouw gemeente.

Welke voordelen heb ik met een ZZP zorgverzekering?

Werknemers kunnen via de werkgever korting krijgen op de zorgverzekering. Als zelfstandige heb je geen werkgever en dus vervallen die kortingen. Toch zijn er nog mogelijkheden om via een ZZP- collectief interessante kortingen te behalen bij zorgverzekeraars. Of zorgverzekeraars die speciale aanvullende verzekeringen hebben voor de ZZP´er.

Om als ZZP´er in aanmerking te kunnen komen voor een collectieve zorgverzekering voor ZZP´ers moet een geldig bewijs getoond kunnen worden van een inschrijving bij Kamer van Koophandel. Daarnaast moet de aanvraag meestal uit twee personen bestaan; de ZZP´er en bijvoorbeeld zijn/haar partner of een ander persoon.

Een collectieve zorgverzekering is interessant voor ZZP´ers omdat er via het collectief van 5% tot 15% korting op de premie kan worden genoten. Ook als de ondernemer daarnaast nog in loondienst is mag bij de collectieve verzekering worden aangesloten. Ook (thuiswonende) gezinsleden kunnen meeprofiteren van de collectieve zorgverzekering.

Naast de voordelen van een collectieve zorgverzekering bieden zorgverzekeraars extra diensten/voordelen aan voor ZZP´ers zodat je goed verzekerd bent denk aan:

  • Korting op de aanvullende verzekering
  • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie en tandarts
  • Preventiebudget om aan het werk te kunnen blijven
  • Korting op beweeg- en gezondheidsproducten zoals een nieuwe fiets
  • Digitale coach zodat je snel kunt schakelen

ZZP collectieve zorgverzekering afsluiten

Bij een aantal zorgverzekeraars is het mogelijk een ZZP zorgverzekering af te sluiten. Daarmee zijn er een aantal voordelen waaronder korting en ruimere dekking die je als ZZP´er goed kunt gebruiken. Denk eraan dat als je overstapt, dat je via een ondernemerscollectief je zorgverzekering afsluit. In het premie berekenen scherm bij de verzekeraar kun je altijd kiezen voor een collectiviteit.

ZZP Zorgverzekeraars

VerzekeraarExtra dekkingKortingBekijken
Nationale Nederlanden/zakelijk/zorgverzekering >Tot 3 extra behandelingen fysio,
>Tot 250 euro extra voor alternatieve geneeswijzen
>25% extra vergoeding voor orthodontie
Bekijken
VGZ via Ondernemerscollectief Bekijken
CZ <10% korting zzp aanvullende verzekering
<8% korting op
tandverzekering
<20 gratis extra´s die support geven bij je gezondheid
>fysiotherapie meenemenBekijken
Zilveren Kruis<10% korting op aanvullende verzekering
<10% korting op tandverzekering
Bekijken
De Friesland <1 jaar gratis lidmaatschap ondernemerscollectief
8% korting op aanvullende verzekering bij Alles Verzorgd Polis
<10% korting op reisverzekering
<50% korting op persoonlijke gezondheidscheck
Bekijken

ZZP Zorgverzekeringen Vergelijken

Zorgverzekering aanpassen? Stap als ZZP´er over naar een voordelige zorgverzekering met interessante kortingen en extra´s voor ZZP´ers. Kies uit bovenstaande tabel een zorgverzekering of vergelijk via onze vergelijkingsmodule alle ZZP zorgverzekeringen.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]